Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко и трътки на тиган с топено сирене и сметана

Пилешко и трътки на тиган с топено сирене и сметана

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Пилешко и трътки на тиган с топено сирене и сметана
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
07/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • трътки - 100 г
  • сметана - 150 мл
  • топено сирене - 100 г
  • пилешки бульон - 1/2 кубче
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на мръвчици. В тиган се слага малко олио да загрее. Не се слага много, защото трътките ще отпуснат мазнинка. Добавят се трътките и пилешкото месо.

Запържват се добре, като се разбъркват. Намалява се силата на котлона. Добавят се сметаната и топеното сирене.

Непрекъснато се разбърква, докато топеното сирене се разтопи. Подправя се със бульона, като се натрошава предварително.

Подправя се и с малко сол, защото бульонът и топеното сирене са солени. Добавя се и черен пипер. Разбърква се. Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: