Лесни панирани миди

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Лесни панирани миди
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Панирани миди, с които ще се справи и начинаещ готвач"

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме мидите много добре. В съд поставяме виното, лимоновия сок, олиото, солта и разбъркваме добре.

Поставяме мидите в готовата марината и оставяме така за около 30 минути.

През това време приготвяме панировката, като разбиваме яйцата с прясното мляко, брашното и солта.

Получава се каша като за палачинково тесто.

Потапяме мидите в готовото тесто и ги овалваме добре.

Пържим биреното мезе в сгорещено олио.

Лесните панирани миди са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мидите явно са ядки, защото не е обяснено, че трябва да се сварят, за да се извадят. А пък готовите от лагазина ядки нямат какво да им се чисти. Не е много ясно обяснено.
31.07.2023 19:14