Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с кашкавал и сос Бешамел

Кюфтета с кашкавал и сос Бешамел

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Кюфтета с кашкавал и сос Бешамел
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
10/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Даваме ви точно 25 минути да приготвите тази вкусотия, ще се справите ли?"

Необходими Продукти

  • кюфтета - 1 тарелка
  • кашкавал - 300 г
  • масло
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режат се 10 средно големи парчета кашкавал. В кюфтетата се мушка по 1 парче кашкавал и се оформят кюфтенца.

Тавичка се подмазва с олио. Нареждат се кюфтетата в тавата. Слагат се да се пекат. През това време в тиган се загрява малко масло.

Добавя се брашното да се запържи. Бърка се. Постепенно се добавя прясното мляко, като се бърка непрекъснато с тел.

Когато се добави цялото мляко, сосът се овкусява. Добавят се сол, черен пипер и малко индийско орехче.

Когато Бешамелът е готов и кюфтетата са запечени, се поливат със соса. Останалият кашкавал се настъргва. Поръсват се кюфтетата.

Отново се връща във фурната да се запече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: