Еврейско калцоне с риба тон

12/09/2018
Самира
отСамираЧирак88198180
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • суха мая 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За пълнежа
  • риба тон - 2 консерви
  • песто - 1 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - или маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото смесете брашното, солта, захарта и сухата мая. Добавете зехтина постепенно, докато разбърквате брашното със съставките.

Добавете водата постепенно, докато се формира тестото.

Продължете да месите, докато се получи меко и кадифено тесто. Дайте на тестото да почине.

За пълнежа смесете рибата тон с песто. Запържете лука в малко масло и добавете към рибата тон. Добавете сол и черен пипер. Формирайте кръгове от тестото като питки, поставете две супени лъжици от пълнежа в центъра и уплътнете във формата на полукръг.

Печете 2-3 минути в предварително загрята фурна до средна температура от 180 градуса. Извадете ги.

Намажете питките с яйчен жълтък, поръсете се със сусам или маково семе, сложете обратно във фурната за още 20 минути, докато тестото получи златист загар.

Сервирайте горещи.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!