Гръцки сладки с узо

12/09/2018
Мими А.
отМими А.Иноватор40414269
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • йогурт - 4 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • узо - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - колкото поеме
  • За пълнежа
  • бадеми - 50 г
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • локум - 100 г
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцето с пудрата захар. Добавяме йогурта, ванилията и олиото. Отново разбиваме.

Сипваме портокаловия сок, лимонената киселина, бакпулвера и узото.

Разбъркваме и започваме да добавяме брашно и да омесваме с ръце, докато се получи меко и нелепнещо тесто.

Оставяме го настрани за 15 минути.

В блендер смесваме тахана, бадемите и локума.

От тестото откъсваме по малко, поставяме в средата малко от пълнежа, покриваме и оформяме на топче. Подреждаме топчетата в тавичка, намазана с олио.

Печем на 200 градуса до леко порозовяване.

Готовите сладки овалваме веднага, докато са още горещи, в пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!