Зелева салата с киноа

12/09/2018
Чуден Вкус
отЧуден ВкусНовак421
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата за варивото да заври. След като това стане, сипваме шарлана и солта, а след тях и киноата. Варим я около 20 минути, като периодично я разбъкваме, докато си поеме водата. Киноата е незаменима с качествата си, като предпазва от главоболие и защитава сърцето. Съдържа и много фибри.

Докато тя се вари, приготвяме зелевата салата. За целта нарязваме на ситно зелето, добавяме към него и настърганите моркови и червено цвекло. На ситно нарязваме магданоза и го добавяме към останалите продукти.

Овкусяваме салата с шарлана, солта и домашния ябълков оцет и разбъркваме!

Разпределяме в 3 порции и сипваме отгоре киноата (вече изстинала).

Поръсваме със сусама!

Свежа, хрупкава и сочна салата, с блестящи зрънца, придаващи плътност!

Чудно Вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар