Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен паламуд с царевично брашно

Пържен паламуд с царевично брашно

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пържен паламуд с царевично брашно
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Котлети паламуд със златна коричка и царевична панировка."

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Паламуда почистваме добре и нарязваме напречно на шайби.

Първо режем перките и главата като запазваме корема цял и чести с остър нож.

Измиваме добре рибата.

Нарязаната рибка поливаме обилно със сока на прясно изцеден лимон и оставяме поне 30 минути.

Овалваме шайбите паламуд в царевично брашно, в което сме сложени сол и черен пипер.

Слагаме дълбок тиган и олио, което го загряваме силно.

Пържи се до хубаво зачервяване и всяко парче.

Готовите изпържени шайби слагаме върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: