Веган пастет Дзен градински

12/09/2018
Чуден Вкус
отЧуден ВкусНовак421
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • тученица - 2 шепи листа
  • слънчогледови семки - 5 с.л. (сурови)
  • качамак - 10 с.л. (сварен)
  • вода - 8 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • шарлан - няколко капки
  • джоджен - 1 щипка (сушен ситно стрит)
  • босилек - 2 щипки (сушен)
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л
  • чубрица - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме морковите. Слагаме ги да се варят (няма значение в колко вода, защото после ще ги отцедим от нея).

Към тях добавяме и обелените и нарязани на ситни кубченца - тиквички. Варим ги 15 минути, докато омекнат, а малко преди да са готови, прибавяме към тях и листенцата тученица. Отцеждаме зеленчуците от водата и ги оставяме да изстинат.

В блендер сипваме слънчогледовите семки, след тях зеленчуците, качамака и подправяме с подправките - шарлана, хималайската сол, джоджена, босилека, черния пипер, кимиона и чубрицата.

За да може да се смели по-лесно, добавяме водичката (8-10 с.л.), смиламе хубаво и домашният веган пастет е готов!

Може да се нарече още и разядка или песто, но както и да го наричаме, си остава една невероятно вкусна кремообразна консинстенция, подходяща, както за сандвичи, така и като гарнитура към основни ястия!

Чудно вкусно!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар