Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с прошуто и рукола

Пица с прошуто и рукола

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Пица с прошуто и рукола
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Когато готвиш с любов, не правиш просто пица с прошуто и смокини, а приготвяш Храна за душата"

Необходими Продукти

  • За тестото за пицата
  • мая - 1 пакетче суха
  • желатин - 1 пакетче
  • брашно - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода
  • сол
  • За плънката
  • готварска сметана - 200 мл
  • смокини - 4 - 5 бр.
  • рукола - 80 г
  • прошуто - 80 г
  • краве сирене сирене - 200 г
  • петмез от червено цвекло - 2 с.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвяне на тестото смесете маята и желатина в купичка с вода, за да се разтворят. Разбъркайте и оставете сместа на стайна температура, докато се активира маята. Когато това стане, добавете в купата 2 с.л. зехтин, яйцето, щипка сол, 150 г от брашното и започнете да месите с ръце. Омесете с останалото количество брашно.

Покрийте с прозрачно фолио готовото тесто и приберете в хладилник за половин час. Охладеното тестото разтеглете с ръце с размерите и формата на съда, в който ще печете пицата. Поставете го в тавичката, покрита с лист хартия за печене.

Намажете блата със сметаната, подредете отгоре смокините, нарязани на филийки. Полейте с малко зехтин пицата и печете в предварително загрята на 180° C фурна, първо само отдолу за 15 минути, а после само отгоре за още 15.

Готовата пица поръсете с натрошено краве сирене. Подредете парчетата прошуто и гарнирайте със свежата рукола. За финал залейте с петмеза от червено цвекло и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: