Домашен пай с ябълки и стафиди

12/09/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър584
"Десерт за мечтатели, който е най-вкусен, гарниран с топка ванилов сладолед "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Покрийте дъното на правоъгълна тава с лист хартия за печене. Подредете корите една върху друга, като поръсите всяка със захар и канела. Изпечете ги във фурна, предварително загрята на 180° C за няколко минути, докато станат златисти.

За плънката обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в загрят тиган с масло. Добавете кората на лимона, нарязана на ситно лютата чушка, канелата и стафидите. Накрая прибавете и ваниловата захар и фламбирайте с ром.

Извадете изпечените кори от фурната, разчупете ги и поръсете с пудра захар всеки лист. Сглобете десерта като редувате пласт кори, пласт ябълки.

Гарнирайте готовия пай с топка ванилов сладолед.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!