Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца от патладжан с кус кус

Рулца от патладжан с кус кус

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Рулца от патладжан с кус кус
Снимка: Храна за Душата
2 / 4с Видео
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Щастието е в малките неща, а в този случай - в няколко патладжанени рулца с кус кус"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • агнешка кайма - 500 г
  • кускус - 200 г сварен
  • лимон - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 30 г
  • розмарин - 20 г, пресен
  • мащерка - 20 г, прясна
  • мента - 20 г, прясна
  • канела
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаните на ситно червен лук и чесън в тиган със загрята мазнина. Прибавете агнешката кайма и я раздробете добре, докато се запържи. Добавете нарязаните на ситно пресни подправки и овкусете с щипка сол. Прибавете към каймата предварително сварения кускус, щипка канела и оставате сместа за още няколко минути на огъня.

Нарежете патладжаните на филии, поставете ги в купа, осолете ги и ги залейте със зехтин. Запечете ги в загрят грил тиган.

Поставете малко количество от плънката с кус-куса върху грилованите патладжани, завийте на рулца и сервирайте в чиния върху канапе от сместа за плънката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: