Много шоколадов кекс с круши

13/09/2018
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца412
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са на стайна температура.

Сложете в дълбока купа маслото и захарта, разбийте до пухкава консистенция.

Добавете едно по едно яйцата, като разбивате непрекъснато с миксер до пълното им усвояване, след което прибавете киселото мляко.

В друга купа пресейте брашното, ванилия, какаото, малко сол и бакпулвера.

Съберете сухите с течните съставки и разбъркайте до получаване на гъсто кексово тесто.

Фурната загрейте на 180 градуса.

Почистете и нарежете крушите на половина. Внимателно издълбайте средната им част със семките и ги махнете.

Намажете форма за кекс с олио и ръснете малко брашно, за да не залепне кексът, след което изсипете готовата смес в нея.

Отгоре наредете половинките круши като издълбаната им страна трябва да сочи към вас и оставете по малко разстояние една от друга.

Начупете шоколада на парчета и в издълбания център на всяка круша сложете по парче шоколад.

Останалия шоколад разпределете и сложете в сместа между крушите, като само леко пуснете парчетата, без да ги натискате на вътре.

Сложете формата във фурната и печете кекса за около 40 мин, като след 25-та минута го проверявайте с клечка забодена в най-дебелата му част, когато излезе суха, значи е готов.

При проверката внимавайте да не бодете в крушите или в шоколада, защото забодена там тя ще ви излиза влажна.

Готовия кекс извадете от фурната, прокарайте нож по стените на формата, за да се отдели, и внимателно преместете върху решетка да се охлади.

Кексът не се обръща, поднася се с крушите на горе - пожелание леко поръсен с пудра захар.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар