Касър Кюфтета

VeliVeli
Чирак
1043345
14/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • булгур - 250 г
  • кайма - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • подправки за скара
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се измива и сварява в леко подсолена вода в съотношение 1:3.

Магданозът, лукът, чесънът се нарязват на много ситно, слагат се подправките и каймата.

Булгурът се отцежда от водата и се смесва със всички съставки. Размесва се хубаво. Оформят се малки кюфтета и леко се притискат, за да се сплескат.

Овалват се в царевичното брашно и се пържат в нагорещеното олио.

Сервират се със салата или заляти с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: