Заешки бутчета с плънка

25/05/2009
Соня
отСоняНовак
"Изискано, стилно и много вкусно - ето това е предложението ни за днес "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 422
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заешко месо - 2 бутчета,
  • спанак - 100 гр. или лапад
  • маслини - 8 бр.
  • ядки - шам - фъстък 30 гр,
  • галета - 3 с. л.
  • лук - бял 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 2 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • заешки бъбреци
  • заешки дроб - черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешките бутчета се обезкостяват, измиват, подсушават и намазват със зехтин. Сложете в малка тавичка за печене половин супена лъжица зехтин.

Включете фурната на 210 градуса и оставете да се затопли. Нарежете маслините на продълговати ленти. Размесете с почистения шам - фъстък, галетата и яйцето.

Обелете и накълцайте на ситно лука. Сипете останалия зехтин в тенджера, загрейте на котлона и изпържете лука до златисто. Добавете бъбреците и черния дроб и обръщайте на всеки две минути докато се изпържат. Извадете ги и ги нарежете на кубчета. Прибавете всичко към сместа и разбъркайте.

В кипнала вода сложете спанака или лапада за около 1 минута, извадете и отцедете внимателно. Нарежете и прибавете към плънката. Сложете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

Поставете заешките бутчета върху дъска и внимателно сложете плънката в тях. Прилепете двете страни и увийте с конец. Може да ги фиксирате допълнително с напречно забити клечки за зъби.

Поставете бутчетата във тавичката със зехтин и сложете във фурната. Обръщайте ги от време на време, за да хванат златиста коричка и от двете страни, като добавяте по малко вода.

Когато бутчетата се опекат, извадете клечките и свалете конеца. Нарежете на филийки.

Можете да сервирате това ястие топло или студено по желание.


подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Правя подобна рецепта но без спанака,маслините а добавям обилно пресен лук.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!