Пилешки Гърди с Гъбен сос на Фурна

14/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца295
  • Преглеждания за седмицата103
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 300 - 400 г
  • царевично брашно - 2 с.л.( за овалване на гърдите)
  • царевично брашно - 1ч.л. (за соса)
  • гъби - 8 бр.
  • сметана - 4 с.л. готварска
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • вода - 300 мл
  • пилешки бульон - 1/2 кубче
  • краве масло - бучка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пилешките гърди на не много тънки пържоли. Оваляйте ги в царевичното брашно от двете страни.

В загрята тиган разтопете кравето масло със зехтина. Запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и подредете в тавата, която ще печете.

В същата мазнина запържете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на тънки филийки. Добавете 1 ч.л. царевично брашно.

Разбъркайте, налейте водата и натрошете половин кубче пилешки бульон. Изчакайте да се разтвори и добавете бялото вино, а след две-три минути сложете сметаната и лимоновия сок.

Разбъркайте добре, овкусете със сол, черен пипер и изключете.

Залейте пържолите със соса.

Загрейте фурната и печете 30-40 мин на 200-220 градуса.

Поръсете с магданоз или пера от зелен лук.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!