Десерт с ориз и бисквити

14/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 568
  • Преглеждания за месеца1567
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, кората от лимон и пръчката канела варих на слаб огън 5 минути. Махнах от котлона, сложих капак и оставих за 10 минути.

През това време сложих ориза във вряща вода и варих 10 минути. Ориза изсипах в цедка и оставих водата да се изцеди.

Прецедих прясното мляко и го сложих на среден огън. Щом започне да ври, добавих ориза. Варих 5 минути, като разбърквах. Прибавих захарта, намалих котлона, варих още 20 минути, като често разбърквах и дръпнах от огъня.

Листата желатин накиснах в студена вода за 5 минути. Върнах млякото на котлона и прибавих сметаната. Щом отново заври, сложих изцедения желатин. Бърках до пълното му разтваряне. Махнах от огъня и оставих да се охлади около 20 минути.

Сложих стреч фолио по дъното и стените на формата. Аз използвах терин 25 см× 11 см×7 см.

Сложих ред бисквити и върху тях с помощта на супена лъжица от ориза, колкото да ги покрие. Повтарях процедурата до изчерпване на продуктите. Напълно изстинал се прибира в хладилник за няколко часа до стягането му. Обърнах върху поднос, махнах фолиото и поръсих канела.

П. П. Ако не искате да усещате ориза, може да се мине набързо с пасатор, преди да се сложи желатина!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!