Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Телешки гърди с кост в гърне

Телешки гърди с кост в гърне

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Телешки гърди с кост в гърне1 / 2
16/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки гърди - 1.5 кг с кост
  • телешки бульон - 1 кубче
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • целина - 50 г
  • праз лук - 1 стрък
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • червено вино - 400 мл
  • червен пипер - 1 с.л., по желание
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер - около 15 зърна
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките гърди се нарязват на порции, подправят се с черен пипер и сол, оставят се за около 15-20 минути. След това се запържват в загрято олио за кратко. Месото се прехвърля в глинено гърне.

Прибавя се чесънът, картофите на едро нарязани, черен пипер на зърна и малко смлян, дафиновия лист.

Морковите, целината и лукът се нарязват на едри парчета и се слагат в тигана, където е пържено месото. След около 5 минути се налива виното, слага се сол на вкус и телешкия бульон.

Оставя се на котлона за 3-4 минути. После се прехвърля в гърнето при месото и картофите.

Налива се вода, колкото да покрие месото и картофите.

Пече се на 160-170 градуса около 3 часа, като се поставя в студена фурна и след това се включва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: