Веган пастет от патладжан, морков и лук

14/09/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120766124686
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 3 стръка листа
  • сол - на вкус
  • кориандър - на вкус смляна подправка
  • черен пипер - на вкус
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • олио или зехтин - 1/2 к.ч.
  • вода - 3 к.ч.
  • люти пиперки - за гарниране, по желание
  • хляб - филийки, или франзела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана изпичаме във фурна или на котлона. Когато е готов, слагаме в съд с капак и след 5-10 минути белим и наситняваме.

Моркова и лука почистваме и измиваме. Моркова настъргваме на ситно, лука нарязваме или също настъргваме.

В подходящ съд сипваме моркова, лука и наливаме олио (1/2 к.ч.) и вода (3 к.ч.). Прибавяме нарязани ситно листа пресен зелен магданоз, сол, черен пипер и кориандър на вкус. Ръсваме пушен червен пипер (1 к.л.).

Варим всички продукти, докато останат на мазнина, и тогава прибавяме патладжана. Изключваме котлона и разбъркваме няколко пъти, да се смесят добре всички съставки.

Когато се поохладят, пасираме с пасатор хомогенно.

Готовия пастет сервираме охладен с препечени филийки и /който харесва/поръсени с почистена от семената и скълцана ситно люта пиперка.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!