Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с чедър и бира

Супа с чедър и бира

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Супа с чедър и бира
Снимка: Храна за Душата
2 / 3с Видео
14/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Когато сте влюбени в това, което правите, не готвите просто супа с чедър, а приготвяте истинска храна за душата"

Необходими Продукти

  • целина - 1 глава
  • чедър - 100 г
  • бира - 200 мл
  • пилешки бульон - 200 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 150 г
  • лук - 1 глава
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • багета - 1 бр
  • дафинов лист - 2 бр.
  • прясна мащерка - 20 г
  • индийско орехче
  • кайенски пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна, а главата целина на малки кубчета. Задушете зеленчуците в тенджера с малко мазнина и добавете пилешкия бульон. Овкусете с прясна мащерка, индийско орехче, кайенски пипер, дафинов лист, сол и черен пипер.

Изчакайте бульонът да изври и добавете брашното. Разбъркайте и налейте постепенно прясното мляко. Разбърквайте сместа непрекъснато, за да не се образуват бучки. Отново постепенно и при постоянно бъркане налейте бирата.

Настържете сиренето чедър и го добавете в сместа. Бъркайте докато се разтопи и свалете супата от котлона.

В друг тиган загрейте маслото и задушете червения лук. Разрежете багетата на две по дължина и я запечете в същия тиган.

Сервирайте супата като гарнирате с изпечения хляб и карамелизирания лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: