Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Лаврак със специална марината на скара

Лаврак със специална марината на скара

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Лаврак със специална марината на скара
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
15/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • лаврак - около 500 г
  • за марината
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • бял пипер - щипка
  • риган - щипка
  • розмарин - щипка
  • горчица - 1 к.л.
  • универсална подправка - 1 к.л. (пикантина)
  • пушена сол - щипка
  • за гарнитура
  • картофи - варени, с пълнеж, пържени)
  • зеленчуци - на скара
  • лимонов сос - или лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавракът се почиства и измива добре. След като се отцеди от водата, се поставя в приготвената марината.

В купа смесваме зехтина, сока от един лимон, бял пипер, риган, розмарин, горчица, пикантина и пушена сол. Разбиваме всички съставки с тел.

С получената марината намазваме лаврака отвътре и отвън добре. Оставяме рибата за около 30 мин на хладно.

Печем на загрята и намаслена скара от двете страни. Добре е да използваме алуминиево фолио при печенето, за да може рибата да се изпече добре.

При сервиране гарнирайте с картофи (салата, печени, пържени) по ваше желание, пресни зеленчуци или на скара.

Допълнете платото с лимонов резен или готов лимонов сос.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: