Универсално тесто за мекици и питки

03/03/2013
Дима Николова
отДима НиколоваНовак
"Знаете ли, че можете да омесите това универсално тесто за мекици още от вечерта и да го използвате на сутринта?"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115 522
  • Преглеждания за месеца2230
  • Преглеждания за седмицата300
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята със захарта и добавете киселото мляко със содата, прясното мляко, олиото, солта и брашното.

Постепенно замесете тестото, което трябва да е гладко, еластично и леко лепнещо. Може да съхранявайте това тесто до 1 седмица в хладилник в плик.

От така приготвеното тесто може да приготвите както мекици, така и питки или блат за пица.подобни рецепти тук

5 9
4 5
3 4
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Таня Левенова
Да,аз пък не вярвам за вредността на маята-тестото се пече дрождите умират..така че колко пък да е вредна?
Но това е мое мнение.
И все пак мисля че рецептата не ми харесва.
Моите рецепти винаги са различни-но тези количества на сол,захар и мая са недостатъчни..
Някой новак ако опита тази рецепта-нито на вкус нито на вид ще хареса печивото!
2
0
Таня Левенова
Първо-за 1.200г брашно,солта и захарта по 1ч.л са твърде малко..
Маята също,особено сухата мая-за това количество брашно поне 12-13г незнам дали някой е ползвал това тесто но това не е хубава рецепта нито за мекици,нито за питка..
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Таня, маята не е малко. Напоследък определено работя с много малко мая и на 1.200 бих сложила 1/2 пакетче или около 7 г. и тя чудесно ще си свърши работа. Може би защото аз работя с бързодействаща суха мая и съм много доволна, а и освен това все се пише, че тя не е много полезна и затова драстично намалих количеството ѝ. Това е моето мнение и никой не заангажирам с него, разбира се. В интерес на истината не съм работила точно това тесто, защото си имам моя рецепта и с нея работя. Поздрав!
0
0
Илияна Димова
тестото е много хубаво за всякакви тестени вкусотии
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв