Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Бабината гозба с пилешки бутчета и зеленчуци

Бабината гозба с пилешки бутчета и зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Бабината гозба с пилешки бутчета и зеленчуци
Снимка: Simona
2 / 3
18/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 кг парти бутчета
  • уни сос - 2 с.л.
  • масло - 125 г
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - смлян на вкус
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и подсушете бутчетата, поставете ги в тавата и ги поръсете с уни соса. Нарежете почистените моркови на едри резени, картофите на едри резени по дължината, обеления лук - на четири части през средата, прибавете ги към бутчетата.

Посолете на вкус и поръсете със черен пипер на вкус. В тиган нагрейте маслото и добавете настърганите скилидки чесън, запържете за кратко и полейте ястието със него.

Разбъркайте добре и завийте тавата с алуминиево фолио, печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, през последните 10 минути премахнете фолиото и допичате до лек загар.

Сочни и супервкусни парти бутчета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: