Маринована риба

04/03/2013
Сирма
отСирмаНовак
"Старите рибари трудно разкриват тайните си рецепти, но тази я споделиха специално за вас!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 205
  • Преглеждания за месеца1495
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • риба - паламуд, херинга или др. подходяща
  • лук - 150 г кромид
  • черен пипер
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл или зехтин
  • вода - 50 мл
  • сол - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита под студена течаща вода риба се отцежда, нарязва на парчета, които се посоляват.

От водата, оцета олиото/зехтина и подправките пригответе марината, която трябва да варите 5 минути.

Рибата подредете в буркани - ред риба, ред ситно нарязан лук и т.н. Залейте в бурканите с охладената марината.

За повече буркани, увеличете количеството на продуктитеподобни рецепти тук

5 3
4 5
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

силвия
силвия
28.11.2014 18:06
за какво количество риба е тази марина
7
3
моника
моника
18.09.2013 15:01
По подобен на този начин мариновам херинга,но трябва да е осолена,продават се в магазините.Наистина е за бърза консумация!
2
0
kiko
kiko
14.09.2013 20:57
Ами хайде дайте я тази морска рецепта за маринована риба.Недейте да я криете.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв