Пържен бързо маринован дроб

18/09/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74723023942
"Когато си го мариновал предварително, наистина става супер "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 996
  • Преглеждания за месеца708
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства и измива. Нарязва се на парчета и се залива с гореща вода, колкото да го покрие за десетина минути.

Изцежда се от водата и се залива със сока от два буркана кисели краставички, който трябва да го залива.

В сока от киселите краставички има всичко необходимо, за да се овкуси дроба. Оставя се за 30 минути и след това хубаво се изцежда.

В тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и маслото, пускат се за кратко цели обелени и леко сцепени през средата скилидки чесън, докато леко покафенеят и си пуснат аромата, след което се изваждат.

В мазнината се изпържва на порции дробът, обръща се и се прехвърля за кратко върху домакинска хартия, за да се изцеди от излишната мазнина.

Поръсва се със сол и прясно смлян черен пипер преди поднасянето.

Сервира се в компанията на свежа салатка по избор.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар