Банички на сач

04/03/2013
Стоил Велинов
отСтоил ВелиновНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 348
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресятото с бакпулвера брашно направете кладенче и чукнете вътре яйцата. Добавете киселото мляко, малко хладка вода и замесете тестото, което трябва да е еластично.

Разделете тестото на топки. Разточете ги на кори с дебелина 1/2 см. Поръсете всяка кора с натрошено сирене и ги сгъвайте на пликове.

Изпечете така приготвените банички върху нагорещения и намазнен сач до покафеняване от двете страни. При поднасяне полейте обилно всяка баничка с горещото прясно мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар