Тиква-печена, с ориз

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Тиква-печена, с ориз1 / 2
18/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • тиква - 2.3 кг бяла
  • ориз - 60 г
  • прясно мляко - 1 л
  • краве масло - 90 г
  • орехи - 50 г
  • пудра захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като почистите тиквата от кора и семена, я нарежете на дребни парченца. Сложете ги в тава (по-дълбока), която сте намазали с масло.

Добавете предварително измития ориз, залейте с млякото, в което сте разтворили 3/4 от захарта и сте добавили ванилия.

Най-отгоре сложете нарязано на парченца масло равномерно.

Сложете десерта да се изпече в умерена фурна.

Останалата захар смесете с канела, счукани орехи и поръсете с нея вече готовата печена тиква с ориз.

Рецептата е от Монтанско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: