Пълнени чушки с ориз и киноа

18/09/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74923023962
"Шепа киноа ще превърнат обикновените пълнени чушки в здравословен обяд, за който всеки може да си мечтае "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 795
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, отстраняват им се капачетата внимателно, като се запазват и семениците, почистени от семената и се нарязват на ситно за плънката. Дръжките на капачетата се подрязват.

Киноата и оризът се измиват и накисват във вода предварително, но в отделни съдове. Киноата се сварява във вряща подсолена вода.

За плънката в дълбок тиган загряваме олиото, добавяме нарязания на ситно лук, наситнения морков и семениците от чушките.

Добавя се изцеденият ориз, позапържва се и се добавя топла вода - колкото да го покрие (около 2 к.ч.), разбърква се от време на време, докато оризът поеме водата и след това се добавя сварената киноа, наситнените скилидки чесън, магданозът, джодженът, майораната, черен пипер и сол на вкус.

Разбърква се, сваля се от котлона и с плънката се пълнят чушките, като отворите им се запушват с капачетата.

Нареждат се в намаслена тава, поръсват се отгоре със сол, черен пипер и малко олио и се изпичат във фурната до готовност - 15 - 20 минути.

Вкусни са както топли, така и студени.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!