Шоколадови кошнички

05/03/2013
Дария
отДарияНовак
"С вкусен шоколад хрупкави кошнички ще напълним и всички приятели ще почерпим, ще ги опитате и вие, нали?"
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 568
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 150 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 100 г студено
  • вода - 3 с.л. ледена
  • розова вода - 2 с.л.
  • за пълнежа
  • шоколад - 200 г черен
  • сметана - 150 - 180 мл течна сладкарска
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л. черно
  • захар - 1 с.л. пудра
  • череши - Мараскино, по 1 за всяка кошничка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта и добавете захарта, маслото на кубчета и започнете енергично да размачквате с пръсти. Доливайте по малко от водата и бързо омесете заедно с розовата вода. Готовото тесто оформете на топка и го увийте в прозрачно фолио. Сложете го в хладилник за половин час.

Леко намазнете формички за тарталети. Късайте парченца от тестото и ги разпределяйте по дъното и стените на формичките. Сложете формите в хладилник за 20 минути. Извадете и във всяка разпределете парчета хартия за печене, а върху тях зърна боб - така няма да се надуят при печене.

Сложете кошничките да се изпекат за 12 минути в загряна на 180 градуса фурна. Махнете зърната с хартията и върнете във фурната за 10-тина минути - до златист цвят. Готовите кошнички охладете и извадете от формите.

Загрейте маслото със сметаната в съд на котлона на водна баня. Добавете какаото, захарта и натрошения шоколад. Бъркайте, докато кремът се хомогенизира.

Разпределете от готовия и поохладен крем във всяка кошничка. Сложете шоколадовите кошнички в хладилник да постегнат.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар