Агнешка пача

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Агнешка пача1 / 2
21/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг плешка с костите
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • желатин - 5 - 6 листа
  • яйца - 3 - 4 бр. сварени за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешката плешка на парчета и я варим в подсолена вода, в която сме прибавили също така обелените скилидки чесън и морковите, нарязани на дребно.

Оставяме месото да се вари на тих огън до пълното му увиране, след което отделяме от кокалите и подреждаме накъсаното месо във форма, предварително изплакната със студена вода.

Бульонът, в който е вряло месото, прецеждаме през гъста цедка и в него, докато е още горещ, разтваряме листата желатин, които предварително сме накиснали в малко студена вода.

Заливаме с бульона месото и прибираме в хладилник, докато се желира.

Обръщаме пачата върху чиния за поднасяне, гарнираме с нарязани на колелца твърдо сварени яйца и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: