Телешко паприкаш

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283081k
Телешко паприкаш1 / 2
07/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - към 800 г
  • домати - 400 г зелени
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 бр.
  • моркови - - 2 бр.
  • червен пипер
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на хапки и го запържете в олиото. Добавете едро нарязания лук и позапържете с него.

Поръсете червения пипер, сол, черен пипер на вкус. Добавете нарязаните на кубчета моркови и обелените и настъргани домати. Добре объркайте и долейте гореща вода, колкото да покрие месото.

Задушете ястието на слаб котлон, докато телешкото омекне. Отделно почистете 2-3 пиперки, нарежете ги дребно и ги запържете в 2 с.л. олио. Добавете ги към месото.

Поръсете със ситино нарязания магданоз и доварете за още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: