Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави триъгълни банички с майонеза

Хрупкави триъгълни банички с майонеза

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Хрупкави триъгълни банички с майонеза
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
23/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Не събуждайте останалите, докато не станат готови баничките, не искате да ги делите с тях, нали"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини
  • яйца - 3 бр.
  • извара - 100 г
  • сирене - 200 г
  • олио - 1/2 к.ч.
  • майонеза - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката, като в купа се разбиват трите яйца с помощта на вилица. Към тях се прибавят изварата и предварително натрошеното сирене. Всичко се обърква до сравнително еднородна смес.

Корите се разгъват и се разрязват, както са една върху друга на три дълги ленти. Стават три купчинки с дълги ленти кори. Взема се една лента и се намазва с мазнина.

Отгоре върху нея се слагат още две ленти. Последната лента лента се намазва също с мазнина. В единият край на летата от кори се слага от плънката от яйца, извара и сирене.

Баничките се сгъват, като се хване единият ъгъл на корите и се прегъне към дългата страна. Продължава се прегъването до края на лентата от кори. Оформените банички се нареждат в подмазана с олио тава.

Майонезата се изсипва в купа и се разрежда с около 100 мл. вода. Разбърква се хубаво, гребва се от нея и се намазва хубаво всяка баничка. Баничките се пекат на загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Бързо ,лесно и вкусно.
23.09.2018 19:27