Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Филе от лаврак със салата от боб

Филе от лаврак със салата от боб

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Филе от лаврак със салата от боб
Снимка: Храна за Душата
1 / 5с Видео
23/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Изискан здравословен обяд, приготвен за по-малко от 30 минути - рецепта, която искате да имате в колекцията"

Необходими Продукти

  • лаврак - 1 бр.
  • бял боб - 1 консерва (200 г)
  • червен боб - 1 консерва (200 г)
  • спанак - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бекон - 80 г
  • сметана - 60 мл, готварска
  • горчица - 20 г (едрозърнеста)
  • магданоз - 1 ч.л.
  • самардала - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рибата

Филетирайте лаврака, отсранете кожата и костите. Загрейте тиган с олио, осолете рибата и запържете за 1-2 минути от всяка страна.

За салатата

Загрейте зехтин в отделен съд. Нарежете бекона на кубчета и го сложете да се запържи. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги добавете в тигана. След като зеленчуците омекнат сипете вътре и консервата боб.

Нарежете пресния риган, копър, магданоз и ги добавете към останалите продукти. След това сложете готварската сметана, спанака и овкусете със сминдух и сол.

Гответе докато сметаната се сгъсти. Завършете с едрозърнеста горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: