Лимонови захаринки

Лимонови захаринки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
24/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Опитахте ли вече от нашите най-ароматни лимонови захаринки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 180 г
  • мас - 3 - 4 с.л. разтопена
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - щипка
  • брашно - 600 г за средно меко тесто
  • захар - за потапяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта дo побеляване. Добавя се разтопена мас и кисело мляко с разбита в него амонячна сода и сода за хляб.

Накрая добавяме ванилия и настъргана кора от половин лимон за аромат. Замесва се меко тесто да не лeпне.

Късат се топчета тесто и се оформят на бадем или топки, като отгоре се притискат в чиния с кристална захар.

Нареждат се тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Захаринките са чудесни сладки за кафе и по всяко време!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Вили, сигурно ли е, че в тестото има само 3 лъжици кисело мляко и две яйца за 600 грама брашно?
10.04.2022 01:36