Баница с орехови ядки

08/03/2013
Силви Димитрова
отСилви ДимитроваНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 455
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • лимонада - 250 мл
  • сол - 5 г
  • захар - 10 г
  • мая - 10 г
  • за намазване и поръсване
  • масло - 250 г прясно
  • орехи - 2 ч.ч. (300 г) едро счукани
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти се омесва тестото за корите. Разделя се на 5 части и се оставя да втаса.

Разточват се кори с диаметър около 25 см. Всяка кора намазвайте с разтопено масло, поръсвайте с орехови ядки и навивайте на рула, като ги усуквате като въже, разтягат се (стават почти двойно по-дълги) и се навиват рехаво като охлюв в тавата, предварително намазнена.

Оставете баницата на топло да втасва около 20-30 минути. Залейте с приготвената заливка от разбитите заедно прясно мляко, яйца и 200 г захар.

Пъхнете я да се изпече до готовност в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар