Пълнен шаран с царевица, ориз и домати

24/09/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач349400262
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр., изчистен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • царевица - 1/2 бр., консерва
  • домати - 1 бр., консерва
  • орехи - по желание
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян
  • маслини - по желание
  • олио - за пържене
  • лимони - 1/2 бр., резени
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • зелени подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се измива добре и се осолява. Оставя се за 1-2 часа в хладилник.

Лукът и морковът се нарязват на парченца и се запържват в загрято олио, до омекване. Прибавя се измития и отцеден ориз и се пържи до стъклено.

Прибавят се сол на вкус и червен пипер, после доматите консерва, черен пипер, налива се малко вода и се готви до полуготовност на ориза. После се слагат орехи по желание и царевицата.

Шаранът се слага в правоъгълна тава и се пълни, ако остане от плънката се разпределя покрая. Отгоре се полива с малко олио и се поръсва с черен пипер.

Пече се в загрята фурна на 240 градуса до златисто. Сервира се с резени лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар