Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран с царевица, ориз и домати

Пълнен шаран с царевица, ориз и домати

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Пълнен шаран с царевица, ориз и домати
Снимка: Яница Николова
1 / 2
24/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр., изчистен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • царевица - 1/2 бр., консерва
  • домати - 1 бр., консерва
  • орехи - по желание
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян
  • маслини - по желание
  • олио - за пържене
  • лимони - 1/2 бр., резени
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • зелени подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се измива добре и се осолява. Оставя се за 1-2 часа в хладилник.

Лукът и морковът се нарязват на парченца и се запържват в загрято олио, до омекване. Прибавя се измития и отцеден ориз и се пържи до стъклено.

Прибавят се сол на вкус и червен пипер, после доматите консерва, черен пипер, налива се малко вода и се готви до полуготовност на ориза. После се слагат орехи по желание и царевицата.

Шаранът се слага в правоъгълна тава и се пълни, ако остане от плънката се разпределя покрая. Отгоре се полива с малко олио и се поръсва с черен пипер.

Пече се в загрята фурна на 240 градуса до златисто. Сервира се с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: