Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Бързо кисело зеле с месце в тенджера под налягане

Бързо кисело зеле с месце в тенджера под налягане

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Бързо кисело зеле с месце в тенджера под налягане
Снимка: Зори
1 / 3
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Затваряме кисело зеле в буркани, защото дори в средата на лятото може да ни се дояде Бързо кисело зеле с месце в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 2 буркана
  • свинско месо - 700 г
  • бекон - 100 г
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • чубрица - 1 ч.л, суха
  • майорана - 1 ч.л., суха
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тенджерата под налягане се слага нарязания на тънко бекон, отгоре се покрива със зелето от единия буркан и върху него се разпределя нарязаното на порционни парчета свинско месо, целите скилидки чесън, поръсва се с малко сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и майорана.

Отгоре се изсипва другия буркан с кисело зеле и отново се поръсва с подправки (чубрица, майорана, червен, черен пипер) равномерно, полива се с олиото.

В срещуположните страни на тенджерата се слагат двата дафинови листа. Налива се вода, колкото да покрие продуктите.

Затваря се с херметическия капак и се вари около 30 минути на котлона след вдигането на налягането, а ако използвате обикновена тенджера - времето за готвене ще бъде повече от час.

Бързото кисело зеле с месце в тенджера под налягане е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: