Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Поширана Пъстърва

Поширана Пъстърва

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Поширана Пъстърва1 / 2
26/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Здравословно и вкусно, добре дошли в кухнята на Готвач.бг"

Необходими Продукти

  • оризово вино - 100 мл Мирин
  • пъстърва - 4 бр.
  • соев сос - 100 мл светъл
  • олио - 50 мл
  • джинджифил - 50 г пресен
  • пресен лук - 1 връзка
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме филето от костите на рибата и премахваме кожата.

В купа смесваме соевия сос, оризовото вино, захарта и 100 мл вода.

Разбъркваме и прибавяме джинджифила.

Сместа сипваме в тава и оставяме да кипне. След това изключваме котлона.

Пускаме рибните филета в течността, поръсваме с нарязания пресен лук, като похлупваме с капака филетата и оставяме за 8–10 минути, да се пошират.

Изваждаме в чинии. Изваждаме джинджифила, подсушаваме го, запържваме в олиото и отстраняваме. Заливаме рибата с врялото олио.

Сервираме, като към залятата риба сипваме и малко от получения при готвенето бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: