Пълнени чушки с кайма и бекон в доматен сос

25/09/2018
"Това са от онези пълнени чушки, за които всички дълго ще говорят "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • чушки - 8 бр. (зависи от големината им)
  • кайма - 900 г
  • пушен бекон - 200 г
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • За соса
  • дoмати - 6 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • олио
  • За ориза
  • кромид лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - само няколко капки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на ситно и се обърква с каймата и подправките. Чушките се пълнят и се нареждат в намазнена тава. Сипва се вода, колкото да покрие дъното, и се пекат на 200°C до приятен загар.

Ориз:
В дълбок съд се запържва една глава нарязан на ситно кромид лук. Добавя се 1 ч.ч. ориз и щом леко промени цвета си, се наливат 3 ч.ч. гореща вода.

Изстискват се няколко капки сок от лимон и се овкусява с черен пипер и сол.

След като заври, се затваря плътно, маха се от котлона и се оставя, докато оризът поеме водата.

Доматен сос:
Доматите се рендосват и се запържват на слаб огън до изпаряване на водата.

Малко преди да се махнат от огъня, се добавя нарязан чесън, сол и магданоз.

Чушките се поставят върху доматения сос и се поднасят с ориз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#215390
Изглежда вкусно ще я пробвам
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!