Шарден чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Шарден чорба1 / 2
29/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки шерден - 1 кг
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 бр
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 л
  • черен пипер - 1/2 с.л
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • оцет - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре шердена и след това обилно изплакваме с вода

Слагаме да варим в 2 л вода до готовност.

Докато варим чорбата, поставяме тиган, загряваме олиото и поставяме лука, като оставяме да се задуши в мазнината.

Посоляваме, слагаме и червеният пипер.

Всичко това изсипваме в чорбата.

Изваждаме шердена да се охлади и го нарязваме на дребно.

Към чорбата добавяме и ориза и оставяме да ври до готовност.

Когато е готов, изсипваме и шердена.

Поръсваме с черния пипер и оставяме да поври още 10 мин.

Поднасяме с накълцан чесън и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: