Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Овчарска Салата»Овчарска салата с поширани яйца

Овчарска салата с поширани яйца

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Овчарска салата с поширани яйца
Снимка: Храна за Душата
1 / 2с Видео
01/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ако овчарите ядат такава салата, обмисляме сериозна смяна на кариерата"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • розови домати - 1 бр.
  • чери домати - 100 г
  • маслини - 20 г
  • печурки - 100 г
  • праз лук - 1 стрък
  • мащерка - 1 - 2 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • кашкавал - 50 г
  • краве сирене - 50 г
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Поставете ги в купа и добавете сока от половин лимон, стръкчета прясна мащерка и щипка сол. Оставете печурките да се мариноват в сместа.

Нарежете розовите домати и краставиците на малки кубчета и ги поставете в отделен съд. Нарежете на ситно и праз лука, разполовете чери доматите и прибавете. Добавете и маслините към салатата.

Поширайте яйцето в тенджера с вряща вода.

Нарежете кашкавала на квадратни парчета и пригответе в купички продуктите за панировката. Оваляйте парчетата първо в брашното, после потопете в разбито яйце и накрая оваляйте в галета.

Изпържете кашкавала в силно загрят тиган с олио, докато панировката придобие златист цвят.

Овкусете салатата със зехтин и сол и разбъркайте. Сервирайте като оформите канапе от салатата, отгоре гарнирате с маринованите гъби, пошираното яйце и хрупкавия кашкавал. На финала натрошете плочка краве сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: