Пуешки пържоли с песто

Пуешки пържоли с песто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Пуешки пържоли с песто - ако чакате гости, това е чудесна рецепта, с която да ги посрещнете"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 4 - 5 бр.
  • песто - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал
  • чери домати - 100 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - щипка сухи микс*
  • печурки - 2 - 3 бр.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете пържолите и ги намажете с пестото. Поръсете с кашкавал и завийте на руло.

Забодете по една клечка за зъби, така че при пържене да не се разтворят.

Почистете и нарежете гъбите. В тенджера или тиган ги запържете извадете. Запечатайте рулцата от двете страни. Върнете гъбите при тях.

Добавете виното, чери доматите и подправките * - розмарин, майорана, риган, мащерка и босилек. Разбъркайте добре.

Варете в тенджера под налягане 15 мин. Отворете и сложете размитото нишесте с малко водичка.

Оставете 2-3 минути да ври и изключете.

Поръсете с пресен магданоз.

Пуешките пържоли с песто са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: