Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони със Спанак и Бешамелов сос

Канелони със Спанак и Бешамелов сос

Канелони със Спанак и Бешамелов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
28/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Италианските специалитети са като любовно обяснение, обилно гарнирано с бешамелов сос"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • рикота - 400 г сирене или Фета
  • пармезан - 40 г настърган
  • канелони - 250 г
  • За Бешамела
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - бучка
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл студено
  • сол
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете спанака от дръжките. Сложете го в тенджера за готвене на пара заедно със скилидката чесън. При мен в тенджера под налягане стана готов за 2 минути. Извадете и изцедете. Махнете чесъна и го хвърлете.

Изчакайте леко да изстине и го нарежете на дребно. Добавете сиренето и разбъркайте. Заделете на страни.

Пригответе канелоните според опаковката на продукта. Моите трябваше да накисна за 5 минути в топла вода. Извадете и изцедете. Напълнете всеки лист и завийте на руло. Подредете в тавичка, която предварително сте намазали с малко краве масло.

В касерола разтопете кравето масло с олиото. Запържете леко брашното, като бъркате постоянно с тел и внимавате да не загори. Налейте млякото по малки количества (продължавайте да бъркате през това време, за да не стане на бучки). Разредете до толкова, колкото желаете, но пък и да не много рядко. Сложете солта и индийското орехче.

Залейте канелоните с готовия Бешамел, поръсете с кашкавала и печете на 200 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: