Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Пърженица с лук, сирене и яйца

Пърженица с лук, сирене и яйца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пърженица с лук, сирене и яйца
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
28/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • лук - 1 - 2 бр.
  • сирене - 2 с.л. натрошено
  • яйца - 2 бр пресни
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л. или доматено пюре
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 щипка
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз - свежи листа
  • люти чушки - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука, измиваме и нарязваме.

В подходящ съд за пържене (използваме тиган или касерола) наливаме олиото. Слагаме лука, щипка сол и малко вода (за да омекне по-хубаво лукът).

Задушаваме и като изври течността, запържваме добре и прибавяме кетчуп или доматено пюре, черен пипер на вкус, чубрица на вкус и захар.

Сипваме и натрошено сирене. Разбъркваме и като се смесят съставките, дръпваме съда от котлона.

В отделна купичка разбиваме яйцата (2 бр.) и изливаме при лука. Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона. Пържим до сгъстяване.

Сервираме пърженицата топла или охладена с нарязани ситно свежи листа магданоз и цяла люта пиперка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: