Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пърженица с пилешко месо, лук и гъби

Пърженица с пилешко месо, лук и гъби

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
29/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • лук - 8 глави, средно големи
  • гъби - 300 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се изчиства и се измива. След това се нарязва на кубчета.

Лукът се обелва и се нарязва на едри полукръгчета. Гъбите се обелват и се нарязват на кубчета.

Започваме със запържването на месото, като използваме незалепващ тиган, тъй като в началото не се използва мазнина (докато не си пусне водата, а след това не я поеме).

След като месото е със златист цвят, се добавя олио и гъбите. Запържват се около 5-10 минути. Добавя се лукът.

Така всичко продължава да се запържва до готовност, като при нужда може да се добави още олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: