Студени сарми

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Студени сарми1 / 2
11/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Ако започнем вечерта с такова вкусно предястие, не ни се мисли с какво ще я приключим"

Необходими Продукти

  • зеле - 4 зелеви листа
  • свинско месо - 150 г месо от плешка
  • телешко месо - 150 г месо то плешка
  • сланина - 50 г
  • ориз - 50 г
  • лук - 1 парченце
  • олио - 1 с.л.
  • чушки - 1 брой
  • чесън
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода и го отцедете. Сложете зелевите листа да се бланшират в същата вода, за да омекнат. Оставете ги да се отцедят.

Смелете двата вида месо и го объркайте с ориза, яйцето, сол, подправки, скълцания и запържен в 1 с.л. олио лук, сланината, нарязана на кубчета.

Натрийте със счукания чесън зелевите листа, завийте сармите, поставете ги в сгорещено олио и ги сложете да се пекат.

При печенето поливайте сармите с вода и сос. Поднесете сармите студени, като предястие. Ако се приготвят с повече плънка, може да ги поднесете и като основно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: