Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Усукан Северняшки Лучник с Кайма

Усукан Северняшки Лучник с Кайма

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Усукан Северняшки Лучник с Кайма
Снимка: Яница Николова
1 / 3
30/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • Тесто
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • суха мая - 1 пак.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - около 500 г
  • Плънка
  • лук - 5 - 6 гл.
  • олио - около 1 к.ч.
  • чушки - 1 бр. червена
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - пресен
  • черен пипер - смлян
  • кайма - 250 г от свинско месо
  • чубрица - по желание
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от топлата вода, маята, захарта, олиото, пресятото брашно и сол. Тестото трябва да е меко и да не лепне. Поставя се в намазнен съд да втаса около 1 час.

Лукът се нарязва на ситно. Задушава се до омекване, прибавя се почистената чушка нарязана на едро. Посолява се на вкус.

Щом омекнат, се прибавя каймата, готви се докато се изпари водата. Накрая се добавя червен пипер, разбърква се около 1 минута непрекъснато и се отстранява.

Прибавя се джоджен, черен пипер и се разбърква. Оставя се да се охлади.

Когато тестото вече е втасало, се дели на три части, плънката също. Всяка се разточва тънко и се слага плънка. Навива се на руло, което се усуква и нарежда в назнена тава, като се започва от края към средата на тавата.

Намазва се с разбит жълтък и чаена лъжица вода. Полива се с мазнината от плънката или с олио.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути.

По време на печенето може да се покрие с алуминиево фолио, за да не изгори.

След изпичане се покрива за да омекне.

Сервирайте с айрян или друга напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: