Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено агнешко със зеле

Печено агнешко със зеле

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Печено агнешко със зеле1 / 2
11/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Която си изяде порцията пръв, може да си вземе допълнително А за останалите - каквото остане"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г
  • зеле - 800 г
  • мас - 100 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 броя
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парченца и го запържете в половината мас. Прибавете нарязания ситно лук и продължете да запържвате.

Накълцайте зелето. Подреждайте в голяма тенджера ред месо, ред зеле, прибавяйте парченца домати, посолявайте и поръсвайте с червен-, черен пипер и ситно нарязан чесън.

Отгоре долейте останалата разтопена мас и сложете да се пече под капак в слаба фурна. По време на печенето от време на време доливайте по малко топла вода и разклащайте тенджерата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: