Оригинална гръцка мусака

11/03/2013
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак26265340
"Ето я и оригиналната рецепта за Гръцка мусака - истинско вълшебство с патладжани и ароматна заливка!"
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 448
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филии измитите патладжани без да ги белите и ги изпържете в олио до омекване. Изпържете в масло и ситно нарязания лук. Задушете доматите и ги пасирайте.

В намазнена добре тава подреждайте ред патладжани, ред смляно месо и лука, като всеки ред посолявате и порсъвате с малко от подправките. По някое време добавете и дафиновия лист.

Залейте мусаката с бульон, смесен с пресованите домати и малко сол. Изпечете мусаката за около 45 минути под похлупак в умерена фурна.

След това залейте с разбитата сметана с яйцето и доопечете. Поднесете гръцката мусака с магданоз.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

галя
галя
17.01.2014 15:21
каквае тази мосака да не е няква друга
0
4
lazaroz
lazaroz
17.01.2014 15:14
това е чист боломач
2
3
veselka
veselka
16.01.2014 19:37
Аз пък от първа рака знам че точно тази рецепта е най неточна за оригинална мусака.Работя като главен готвач в таверна и мусаката която се приготвя като оригинална е следната:1 кг картофи 1 кг патладжани 800гр каима (която се прави почти като тази за болонезе) чер.пипер.За бешамела: 3 с.л олио,3 с.л брашно,2 яйца,1 литар прясно мляко,индийско орехче.
12
2

Виж всички коментари или напиши такъв