Пърленки със сирене на сач

12/03/2013
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
"Най-вкусните и ароматни пърленки се приготвят на сач!"
Приготвяне44 мин.
Готвене40 мин.
Общо84 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 404
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте киселото мляко с водата и яйцето, добавете олиото и солта и добре разбъркайте. В пресятото брашно оформете кладенче и сипете сместа. Омесете постепенно гладко и еластично тесто, прибавяйки по малко брашно при нужда.

От тестото оформете 8 топки и ги разточете на тънки кори. Намазвайте всяка кора с масло, поръсвайте с натрошено сирене и навивайте на руло. Всяко руло се завива на охлювче и се разточва пак на кръгла питка.

Изпечете пърленките върху загрят и намазнен сач от двете страни до готовност. Подреждайте готовите пърленки една върху друга и намазвайте всяка с краве масло. Готовите пърленки покрийте с кърпа и ги запарете така за 15 минути.подобни рецепти тук

5 7
4 4
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

мира
мира
26.05.2014 20:03
Направих ги без яйце само с мляко и сода за хляб. Супер бяха!!!
1
0
мели
мели
21.10.2013 10:20
Аз слагам и 1 ч.л. сода в киселото мляко.Пекат се и в тава на слаб огън.На баба пърленките :)
2
0
мама миа
мама миа
12.03.2013 19:05
Това е рцепта по-скоро за гюзлеми
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв